Sposób przygotowania:
Pożywny obiad z kapustą dla całej rodziny
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim przecięte na pół oczyszczone pieczarki i płukaną w wodzie kapustę kiszoną. Doprawiamy je solą, pieprzem, curry i słodką czerwoną papryką i podsmażamy do miękkości. Na drugiej patelni przysmażamy białą kiełbasę posypaną startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Gdy będzie już zarumieniona dodajemy ją go kapusty i pieczarek i delikatnie mieszamy. Podsmażamy razem jeszcze około 5 minut. Obrane i przecięte na mniejsze cząstki ziemniaki obgotowujemy w wodzie około 10 minut. Następnie umieszczamy je na dużej blaszce obłożonej folią aluminiową, posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut (sprawdzamy miękkość i kolor, wszystko zależy od gatunku ziemniaków). Gdy ziemniaki będą już gotowe przekładamy je na talerz obok kapusty i kiełbasy. Podajemy jako drugie danie obiadowe.