Sposób przygotowania:
Pralinki z migdałami
Do rondelka wlewamy 100 ml śmietanki i podgrzewamy ją na małym ogniu przez około minutę.
Do ciepłej śmietanki dodajemy ziarenka wanilii, gorzką czekoladę i syrop migdałowy. Mieszamy do momentu, aż cała czekolada się rozpuści.
Przekładamy masę do foremek i umieszczamy w środku każdej pralinki 1 migdał. Wstawiamy do zamrażarki na minimum godzinę.
Delikatnie wyjmujemy pralinki z foremek i wrzucamy do miseczki z kakao. Obtaczamy pralinki ze wszystkim stron.
Z podanych składników wyszły mi 24 pralinki.
Do ciepłej śmietanki dodajemy ziarenka wanilii, gorzką czekoladę i syrop migdałowy. Mieszamy do momentu, aż cała czekolada się rozpuści.
Przekładamy masę do foremek i umieszczamy w środku każdej pralinki 1 migdał. Wstawiamy do zamrażarki na minimum godzinę.
Delikatnie wyjmujemy pralinki z foremek i wrzucamy do miseczki z kakao. Obtaczamy pralinki ze wszystkim stron.
Z podanych składników wyszły mi 24 pralinki.