Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pralinki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na Walentynki warto przygotować pyszne pralinki w kształcie serduszek, z zatopionym migdałem w środku.

Pralinki z migdałami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pralinki z migdałami

 

  • 200 gram gorzkiej czekolady
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • pół laski wanilii
  • 50 ml syropu migdałowego
  • 24 migdały
  • 50 gram kakao

Sposób przygotowania:

Pralinki z migdałami
Do rondelka wlewamy 100 ml śmietanki i podgrzewamy ją na małym ogniu przez około minutę.

Do ciepłej śmietanki dodajemy ziarenka wanilii, gorzką czekoladę i syrop migdałowy. Mieszamy do momentu, aż cała czekolada się rozpuści.

Przekładamy masę do foremek i umieszczamy w środku każdej pralinki 1 migdał. Wstawiamy do zamrażarki na minimum godzinę.

Delikatnie wyjmujemy pralinki z foremek i wrzucamy do miseczki z kakao. Obtaczamy pralinki ze wszystkim stron.

Z podanych składników wyszły mi 24 pralinki.
Pralinki z migdałami
Do rondelka wlewamy 100 ml śmietanki i podgrzewamy ją na małym ogniu przez około minutę.
Pralinki z migdałami
Dodajemy ziarenka wanilii, gorzką czekoladę i syrop migdałowy.
Pralinki z migdałami
Przekładamy masę do foremek i umieszczamy w środku każdej pralinki 1 migdał.