Sposób przygotowania:
Prawie Ciorba de perisoare
Wywar podgrzać. Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać, pokroić w talarki, seler pokroić w drobną kostkę. Pomidory, paprykę, ziemniaka pokroić. Cytrynę wyszorować i pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa wrzucić do wywaru, dodając liść laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy ok 20 min. na średnim ogniu. Robimy kuleczki mięsne. Mielone mięso mieszamy z ryżem, posiekaną natkę, szczyptą soli i pieprzu, zagniatamy i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucamy je do gotującej się zupy, razem z fasolką (gdybyśmy dali ją wcześniej to by całkowcie się rozgotowała) i gotujemy kolejne 25 min. Do zupy dodajemy koncentrat rozprowadzając go równo, przyprawiamy do smaku. Posypujemy natką pietruszki. Tak miało byc, ale że ja zamiast litra bulionu dałam tylko 1/2 to mi wyszedł sos z klopsikami. Więc ugotowałam makaron i tak to zjedliśmy. Było pyszne.