Sposób przygotowania:
Prawie yakitori z wątróbek, piersi i jabłek
Pierś pokroić na paski , a potem w kosteczkę. Posypać przyprawami i skropić sosem Teryiaki. Wymieszać. Zostawić na kilka minut. Na patelnię dać pół łyżki oleju , rozgrzać i usmażyć kurczaka na rumiano. Zdjąć z patelni- trzymać w cieple. Obrać jabłko i pokroić w kostkę. Wątróbki osuszyć na papierowych ręcznikach kuchennych . Na patelnie po kurczaku wlać znów pół łyżki oleju. Rozgrzać go i usmażyć pod przykryciem wątróbki na rumiano. Zsunąć z patelni i pokroić w kostkę- trzymać w cieple. Wrzucić na patelnię jabłko , przykryć i chwilę smażyć by zmiękło. Zdjąć z patelni. Nabijać na malutkie patyczki ( ja nabiłam na wykałaczki ). Podajemy albo jako danie obiadowe np. z ryżem i surówką , lub gorącą przystawkę ( wrzucam wtedy masę takich mini szaszłyczków do miski i podaję na stół razem z innymi daniami ).