aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Prezydenta

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo łatwy i udany tort,zawsze go robię na specjalne okazje i nie tylko. Jest pyszny.

Prezydenta

Składniki:

Prezydenta

 

  • CIASTO
  • 4 jajka
  • szkl.maki
  • 1/2 szk.cukru pudru
  • 2 plaskie lyzeczkiproszku do pieczenia
  • KREM
  • 2 kostki masla
  • 2 jajka,2 zoltka
  • 20 dag cukru pudru
  • puszka ananasa
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • po 5 dag orzechow i rodzynki

Sposób przygotowania:

Prezydenta
Zoltka utrzec z cukrem na puszysta mase,nie przerywajac ucierania,dodac 4 lyzki goracej wody oraz make z proszkiem do pioeczenia.Z bialek ubic piane i dodac do masy.Tortownice wysmarowac i obsypac bulka tarta.Upiec w piekarniku nagrzanym do temp.160st.Po ostygnieciu.przekroic na trzy krazki.



KREM:jaja i zoltka ubic z cukrem,utrzec maslo na puch,ucierajac dodawac po lyzce ubitych jaj.Gotowy krem podzielic na 2 czesci i troche zostawic do dekoracji.Jedna czesc wymieszac z drobno pokrojonym anansem,a druga z pokruszona czekolada i bakaliami.Przelozyc krazki najpierw ciemna ,a potem jasna masa.Wiarzch Tortu mozemy oblozyc gotowa bita smietana,udekorowac rozetami z odlozonego kremu,jak rowniez polac gotowa polewa czekoladowa,kolorowymi drazetkami,wedlug wlasnego uznia.Smacznego