Sposób przygotowania:
Princeska z brzoskwiniami i śmietaną
Przygotowanie:
Biszkopt upiec poprzedniego dnia ,aby zdążył ostygnąć. Brzoskwinie pokroić w kostkę a czekoladę drobno posiekać,podobnie jak i wafle.
Zelatynę namoczyć w ok.1/5 szklanki zimnej , przegotowanej wody i po kilku minutach rozpuścić i ostudzić.Galaretkę namoczyc w 1 i 1/3 litra zimnej przegotowanej wody i po ok.5 minutach rozpuścić i odstawić.
Smietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym,połączyć z chłodną żelatyną - wymieszać dokładnie i teraz dodać brzoskwinie,czekoladę i wafle.Przemieszać do równego połączenie (ale już nie mikserem) i całą masę wylać na zimny biszkopt uprzednio lekko oblany 1/3 porcji płynnej (jeszcze) galaretki.Wyrównać powiedrzchnię masy i wstawić do lodówki na ok. 15 minut.Po tym czesie wylać na zimną masę pozostałą galaretkę.Wstawić ponownie do lodówki no ok.1 godzinę.
Biszkopt upiec poprzedniego dnia ,aby zdążył ostygnąć. Brzoskwinie pokroić w kostkę a czekoladę drobno posiekać,podobnie jak i wafle.
Zelatynę namoczyć w ok.1/5 szklanki zimnej , przegotowanej wody i po kilku minutach rozpuścić i ostudzić.Galaretkę namoczyc w 1 i 1/3 litra zimnej przegotowanej wody i po ok.5 minutach rozpuścić i odstawić.
Smietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym,połączyć z chłodną żelatyną - wymieszać dokładnie i teraz dodać brzoskwinie,czekoladę i wafle.Przemieszać do równego połączenie (ale już nie mikserem) i całą masę wylać na zimny biszkopt uprzednio lekko oblany 1/3 porcji płynnej (jeszcze) galaretki.Wyrównać powiedrzchnię masy i wstawić do lodówki na ok. 15 minut.Po tym czesie wylać na zimną masę pozostałą galaretkę.Wstawić ponownie do lodówki no ok.1 godzinę.
BEEA123
czekoladka145
kinga
msewka
czekoladka145
olciaky
marietta