Sposób przygotowania:
Profiteroles
śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. delikatnie łączymy z serkiem mascarpone i wstawiamy do lodówki. Wodę z dodatkiem masła doprowadzić do wrzenia. Następnie nie zdejmując z ognia, wsypać do garnka mąkę i energicznie mieszać tak aby masa była jednolita.jeżeli nie używamy garnka emaliowanego , to można mieszać mikserem. w moim tefalu próbowałam i zdarłam cały teflon:) Pozostawić na ok 30 minut do ostygnięcia. Następnie najlepiej używając miksera , dodawać stopniowo do ciasta jajka. Miksować całość ok 2 minuty. Rękawem lub łyżką nakładamy na blaszkę,. wysmarowaną tłuszczem bądź wyłożoną papierem. z rękawa wyjdą ładniejsze Pieczemy ok 15 minut w temp 180 stopni, następnie zmniejszyć temp do 100 stopni i piec jeszcze 10 minut. tak upieczone ptysie nadziewamy schłodzonym kremem. Polewa: mleko wraz z masłem ugotować, dodać kakao oraz cukier puder. Mieszamy tak aby zniknęły grudki. Jeszcze ciepłą polewą polać ptysie.Smacznego:)