Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Proste kotleciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i delikatne kotleciki z mintaja.

Proste kotleciki rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Proste kotleciki rybne

 

 

Sposób przygotowania:

Proste kotleciki rybne
Rybę rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody i zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na patelni, aby zmiękła, również zmielić. Do miski z rybą dodać jajko, namoczoną kajzerkę, bułkę tartą, mąkę, pieprz, sól oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać. Formować z masy okrągłe kotlety i obtoczyć w bułce tartej. (Na próbę radzę usmażyć jeden kotlet i sprawdzić smak oraz konsystencję. W razie potrzeby dodać więcej bułki lub mąki.) Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanej patelni.
Proste kotleciki rybne
Cebulę podsmazyć na patelni, aby zmiękła.
Proste kotleciki rybne
Rybę rozmrozić i zmielić w maszynce do mięsa.
Proste kotleciki rybne
Kotlety panierować w bułce tartej.......
Proste kotleciki rybne
Kotleciki smażyć na złoto na dobrze nagrzanej patelni.

Tagi:

jajko tarta jajka