Sposób przygotowania:
Ciasto cukiniowo - rabarbarowe z czekoladą1.
Do miski włożyć masło, wsypać cukry, wbić jajko, dolać olej oraz dodać szczyptę soli. Wszystko zmiksować.
2.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia, ponownie zmiksować.
3.
Dodać śmietanę, za każdym razem miksować.
4.
Wsypać kakao oraz kawę rozpuszczalną, zmiksować.
5.
Gorzką czekoladę pokroić na mniejsze części i dodać do masy. Wymieszać łopatką.
6.
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do masy. Znowu wymieszać łopatką.
7.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie przełożyć ciasto. Rabarbar obrać, pokroić na mniejsze części i poukładać na cieście.
8.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec przez 45 minut.
9.
Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, zetrzeć czekoladę na obieraczce do warzyw.
10.
Pozostawić do ostudzenia.
11.
Smacznego !