michall

michall

Kucharz
[Przepisów: 7]

Prówka w sosie węgierskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje z ryżem na sypko.

Prówka w sosie węgierskim

Składniki:

Prówka w sosie węgierskim

 

Sposób przygotowania:

Prówka w sosie węgierskim
Parówke kroimy na plasterki. Na patelni rożgrzewamy tłuszcz, kroimy kebule w kostke i podsmarzamy. Zalewamy bulionem, dodajemy przecier pomidorowy i zarzucamy śmietaną z mąką. Do sosu wrzucamy pokrojoną parówke i gotujemy na małym ogniu. Wszystko doprawiamy do smaku. Ryż gotujemy w proporcji 1:3 np. 0.5 kg ryżu do 1,5 litra wody osolonej oczywiście :)

Tagi:

ryż