Sposób przygotowania:
,,Prowokacja „:
Ser przekroić na 4 plastry ( jak biszkopt do tortu ) .Każdy plaster posolić posypać pieprzem i nałożyć na niego łyżeczkę miękkiego masła orzechowego .Ułożyć plastry na sobie .Posmarować brzegi masłem orzechowym tworząc torcik . Obsypać wierzch i boki mielonymi orzechami i płatkami migdałowymi .Ułożyć kilka kandyzowanych żurawin . Wstawić serek do lodówki na minimum 3 godziny by masło orzechowe zastygło . Kroić w trójkąty ( najlepiej 8 części ) . Podawać jako część ,, deski serów „. Bardzo syte . Dekoracja też ,, wytrawna „- listki z gorzkiej czekolady i różyczka z opłatka .
msewka
yola
Bunia z Ciebie to prawdziwa kulinarna artystka.Twoje potrawy i sposób ich podania są fantastyczne.Oj,jak ja zazdroszczę Twoim domownikom.
Sarenka