Sposób przygotowania:
Przekąska na ciepło
Przygotować niezbędne składniki na łódeczki- przekąski. Bułkę paryską lub po prostu bagietkę pokroić w plasterki, posmarować masłem czosnkowym, pomidory umyć, osuszyć, sparzyć wrzątkiem i obrać skórkę, w dalszej kolejności pokroić w drobniutką kostkę, cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z pomidorem. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych otworach. Na kromeczki posmarowane nałożyć ser żółty, nałożyć pomidory z cebulą. Wstawić do piekarnika i zapiec przez kilka do kilkunastu minut w temp. 150-160 stopni C. Wyjąć i ostudzić, część łódeczek posypać posiekanym drobno szczypiorkiem a drugą część posypać rzeżuchą. Udekorować zielonym winogronem. Pyszne łódeczki