agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Przekąska na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łódeczki na ciepło z warzywami na pieczywie

Przekąska na ciepło

Składniki:

Przekąska na ciepło

 

  • bułka paryska 2 szt
  • masło czosnkowe szt
  • rzeżucha 1 pęczek
  • pomidor 3 szt
  • szczypiorek drobny 1 pęczek
  • ser żółty 30 dkg
  • cebula 1 szt
  • winogrona zielone 1 garść

Sposób przygotowania:

Przekąska na ciepło
Przygotować niezbędne składniki na łódeczki- przekąski. Bułkę paryską lub po prostu bagietkę pokroić w plasterki, posmarować masłem czosnkowym, pomidory umyć, osuszyć, sparzyć wrzątkiem i obrać skórkę, w dalszej kolejności pokroić w drobniutką kostkę, cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z pomidorem. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych otworach. Na kromeczki posmarowane nałożyć ser żółty, nałożyć pomidory z cebulą. Wstawić do piekarnika i zapiec przez kilka do kilkunastu minut w temp. 150-160 stopni C. Wyjąć i ostudzić, część łódeczek posypać posiekanym drobno szczypiorkiem a drugą część posypać rzeżuchą. Udekorować zielonym winogronem. Pyszne łódeczki