Sposób przygotowania:
Przekąska z cukinią
Smaruję tłuszczem blaszkę. Nakładam na nie ciasto francuskie. Kroję w plastry lub ścieram na tarce w plastry cukinię i marchew. Układam na cieście francuski i delikatnie dociskam. Następnie posypuję całość startym serem żółty. Wkładam do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmuję, lekko wystudzam, kroję prostokąty. Podaję z ketchupem, sosem chili lub innym.
![Przekąska z cukinią Przekąska z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-cukinia-289708.jpg)
![Przekąska z cukinią Przekąska z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-cukinia-289709.jpg)
![Przekąska z cukinią Przekąska z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-cukinia-289710.jpg)
![Przekąska z cukinią Przekąska z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekaska-z-cukinia-289711.jpg)