Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bez pieczenia,łatwy do zrobienia!

Przekładaniec

Składniki:

Przekładaniec

 

  • Masa czekoladowa;
  • 4 serki homogenizowane czekoladowe,
  • 4 herbatniki,
  • 1łyżka kakao,
  • 2łyżeczki żelatyny
  • Masa serowa;
  • 4 serki homogenizowane waniliowe,
  • 1op.galaretki cytrynowej,
  • 2łyzki cukru,
  • kilka kandyzowanych wiśni

 

  • 20dag.podłużnych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Przekładaniec
Żelatynę rozpuścić w 2łyżkach zimnej wody,podgrzać,żeby się rozpuściła.Serki wymieszać z kakao i pokruszonymi herbatnikami,a nastepnie z żelatyną. Galaretkę rozpuścić wg.przepisu na opakowaniu,ostudzić połaczyć z serkami dodać cukier,dokładnie wymieszać.Dodać wiśnie i ponownie wymieszać.Na dnie formy(keksówki) ułożyć biszkopty,wylać na nie masę serową i przykryć biszkoptami.Na wierzch wylać masę czekoladową,przykryć pozostałymi biszkoptami,wstawić do lodówki do stężenia.Udekorować według uznania.Ja polewam przekładańca polewą i układam na niej połówki orzechów włoskich.

Tagi:

biszkopt