Sposób przygotowania:
Przekładaniec jak 3 bit
Krem: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym, a w drugiej dokładnie wymieszać obie mąki i wlać do gotującego się mleka, szybko mieszając gotować do zgęstnienia Do gorącego budyniu dokładać po kawałeczku margarynę i mieszać do rozpuszczenia, jak się rozpuści jeden kawałeczek to dołożyć drugi i tak do wyczerpania się margaryny ja do miksera założyłam jedną końcówkę i na najmniejszych obrotach mieszałam.Pianka: Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i wystudzić, zimne mleko ubić z dodatkiem Śnieżki i na koniec wymieszać z gęstniejącą galaretką.Na dnie formy 33 cm na 23 cm ułożyć warstwę herbatników i posmarować je masa krówkową, następnie na masie ułożyć drugą warstwę herbatników, a na niej rozsmarować ciepłą masę budyniową i przykryć kolejną warstwę herbatników. Gęstą, ale jeszcze nie zastygnietą piankę wylać na ciasto po wierzchu posypać spora ilością startej czekolady i odstawić do lodówki, aby ciasto zastygło i zmiękło.
edytaha
monikaT83
iziona
Na dobre ciacho jest zawsze odpowiednia pora :)
iziona
Dziękuje :)
Konczi
Beatris