mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Przekładaniec kawowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, sycące ciasto przekładane kawową masą

Przekładaniec kawowy 2

Składniki:

Przekładaniec kawowy 2

 

  • 1 Biszkopt z 6 jajek
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 szkl. wody
  • 1/2 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki cappuccino (proszek)
  • 500 ml śmietany 30 %
  • 1 szkl. cappuccino (napar)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 30 g czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Przekładaniec kawowy 2
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Śmietanę kremówkę miksuję z cukrem pudrem, dodaję przesianą kawę cappuccino w proszku, mieszam za pomocą łyżki. Biszkopt nasączam ostudzonym naparem z kawy cappuccino, cukru, mleka oraz wody. Do kremu dodaję ostudzoną, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i mieszam dokładnie. Wykładam na biszkopt 2/3 masy i przykrywam masę drugą połową biszkoptu. Wykładam na wierzch resztę kremu, posypuję startą czekoladą. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.