Sposób przygotowania:
Przekładaniec kolorowy
Margarynę utrzeć z cukrem na puch , dodawać po jednym żółtku , ucierać . Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami, porcjami dodawać do utartej margaryny na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać .pozostałe placki zrobić tak samo w drugim dodając kakao a trzeci zostawić bez dodatków . Przelać do formy o wymiarach 38-22cm. Piec około 30 minut w temp. około 180 *C. WYKONANIE MASY: Cukier , mleko i kakao wymieszać , gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy co jakiś czas mieszając , po wystudzeniu masa powinna mieć konsystencje ciągnącej krówki .Masło dobrze spulchnić , dodać wystudzoną masę . Galaretki rozpuścić każdą osobno według przepisu na opakowaniu ( ja zmniejszyłam trochę ilość wody ) . PRZEŁOŻENIE PLACKA: placek orzechowy połowa masy , galaretka zielona , placek bez dodatków , masa , galaretka czerwona , placek z kakao , placek można polać polewą albo rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
paulisia_elk
zbysiowa
edytaha
Danusia19671
gosia56
gosiczek821
Bo
Gosiu jeszcze kawałek jest tak że wpadaj , zapraszam :)
gosiczek a ja zazdroszczę tym co dobrze gotują :) ja gotuję bo muszę :) :)
marietta
Bo