Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Przekładaniec z kabaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać jako sytą przystawkę lub osobne danie.

Przekładaniec z kabaczka

Składniki:

Przekładaniec z kabaczka

 

  • (4 porcje):
  • 1.5 kg kabaczka
  • 30 dag szynki gotowanej
  • 5 jajek na twardo
  • 10 dag tartego, wędzonego sera
  • 1 łyżka stołowa margaryny
  • 1łyżka stołowa soli
  • Pieprz i bazylia do smaku

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z kabaczka
Kabaczek obrać i pokroić na plastry grubości palca. Jajka pokroić w cienkie plasterki, szynkę w kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować margaryną, na spód położyć kabaczek, następnie szynkę, przyprawić bazylią, pieprzem i solą, położyć na to jajka i cienką warstwę sera. Następnie położyć kolejną warstwę kabaczka i posypać serem. Piec, aż się zarumieni.