Sposób przygotowania:
Przekładaniec z masą toffi i orzechami
Warstwa orzechowa: Wszystkie składniki podsmażam razem na rozgrzanej patelni. Pozostawiam do ostudzenia. Ciasto: Mąkę przesiewam z sodą do miski, dodaję cukier, pokrojone masło, jajka, miód, śmietanę i zagniatam ciasto. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto dzielę na 3 równe części i każdą część wałkuję do wielkości blachy. Na wierzchu jednej z części wykładam i rozsmarowuję warstwę orzechową. Każdy placek piekę osobno w temperaturze 180°C ok. 10-12 minut. Na pierwszym blacie ciasta kładę połowę masy krówkowej i rozsmarowuję równo, przykrywam drugim ciastem, wykładam resztę masy krówkowej i wyrównuję, przykrywam trzecim plackiem z orzechami. Ciasto dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki.