Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Przepiórcze jaja na pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jakiś czas temu wpadły mi w ręce małe, brązowe, nakrapiane jajeczka, a to znak że wiosna już przyszła.

Przepiórcze jaja na pieczarkach

Składniki:

Przepiórcze jaja na pieczarkach

 

 

Sposób przygotowania:

Przepiórcze jaja na pieczarkach
Pieczarki oczyścić i opłukać (nie moczyć), odłamać z nich nóżki przy samych kapeluszach. Do każdego kapelusza włóż po kawałku sera i dociśnij tak aby zrobić miejsce na jajko. w każdą pieczarkę wbij po jednym przepiórczym jajku i oprósz solą, na patelni roztop masło i włóż na nie pieczarki smaż je przez dwie minuty a potem zapiekaj przez 10 min pod opiekaczem, przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Tagi:

sery ser