Leczo na zimę jest warzywną potrawą przygotowaną z papryki, pomidorów, cebuli, nierzadko z dodatkiem cukinii i pieczarek. Przygotowanie tego zimowego przetworu nie jest skomplikowane. Pierwszą czynnością jest dokładne umycie warzyw, a następnie ich pokrojenie w kostkę. Pomidory należy sparzyć wrzątkiem i obrać. Wszystkie warzywa smaży się na głębokiej patelni, a gdy staną się miękkie doprawia się je solą i ostrą papryką. Leczo przekłada się do wyparzonych słoików i pasteryzuje przez około 20 minut.

Polecane przepisy do kategorii Leczo na zimę

Znaleźliśmy 42 przepisów w kategorii Leczo na zimę

Leczo

Leczo

Mysiunia Mysiunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo na zimę

Leczo na zimę

kamazka439 kamazka439
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Diabelskie Leczo

Diabelskie Leczo

margolata margolata
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo na zimę Eli

Leczo na zimę Eli

eli_555 eli_555
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo

Leczo

caroline1983 caroline1983
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

leczo

leczo

kretka170 kretka170

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo w słoiku

Leczo w słoiku

Misia_1404 Misia_1404
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: