Sposób przygotowania:
Leczo na zimę do słoików
Pokrojoną w dużą kostkę cebulę podsmażyć na oleju a następnie wymieszać do smaku z przyprawami. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem smażyć.
Marchew obrać i pokroić w talarki dodać do cebuli z papryką, dodać również sparzone, obrane i pokrojone pomidory. 'Całość dusić około 50 minut.
Obraną cukinię ze skóry i pozbawioną ją nasion kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Wlać przecier i gotować do miękkości warzyw.
Leczo przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować około 15 minut.
Marchew obrać i pokroić w talarki dodać do cebuli z papryką, dodać również sparzone, obrane i pokrojone pomidory. 'Całość dusić około 50 minut.
Obraną cukinię ze skóry i pozbawioną ją nasion kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Wlać przecier i gotować do miękkości warzyw.
Leczo przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować około 15 minut.