Stefanka ma łagodny miodowy smak. Można przygotować ją w wersji bez pieczenia, układając pomiędzy warstwami masy z kaszy manny herbatniki lub podłużne ciasteczka biszkoptowe. Ciasto najlepiej smakuje polane polewą czekoladową przygotowaną z mleka, masła, cukru pudru i kakao. Smacznym wariantem klasycznej miodowej stefanki jest stefanka serowa – przełożona masą z twarogu oraz stefanka budyniowa. 

Polecane przepisy do kategorii Stefanka

Znaleźliśmy 41 przepisów w kategorii Stefanka

Stefanka

Stefanka

neska2011 neska2011

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

jagienka jagienka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

Dominika1991 Dominika1991
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka bez pieczenia

Stefanka bez pieczenia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

stefanka

stefanka

AguchaZ AguchaZ

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka kawowa

Stefanka kawowa

Klara159 Klara159
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

misia53 misia53

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

tomek tomek
9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

byku byku
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: