Sposób przygotowania:
Stefanka
CIASTO:
Mleko, margarynę i cukier zagotować, po trochu dodawać kaszę manną, cały czas mieszając.
Gdy zgęstnieje wsypać kakao.
Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie goracą masę.
Na wierzch ułożyć herbatniki lekko uciskając masę.
POLEWA:
Margarynę rozpuścić, wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać.
Gdy polewa zgęstnieje, polać ciasto i posypać wiórkami.
Mleko, margarynę i cukier zagotować, po trochu dodawać kaszę manną, cały czas mieszając.
Gdy zgęstnieje wsypać kakao.
Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie goracą masę.
Na wierzch ułożyć herbatniki lekko uciskając masę.
POLEWA:
Margarynę rozpuścić, wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać.
Gdy polewa zgęstnieje, polać ciasto i posypać wiórkami.