Sposób przygotowania:
Przysmak węża
Mieso pokroic na bardzo male kawalki. Wlozyc do woreczka foliowego i zalac olejem wymieszanym z sambal oelek. Odstawic na kilka godzin do lodowki. Grzyby zalac woda, odstawic na 60 min. Po tym czasie pokroic na kawalki i gotowac przez 15 min. Odcedzic z wody. Cebule obrac, pokroic na kawalki, posolic i przysmazyc na rozgrzanym oleju. Marchewke oczyscic, pokroic w cienkie slupki i dodac do cebuli. Papryke przekroic, oczyscic z nasion, umyc i pokroic na male kawalki. Dodac do cebuli i marchewki i smazyc na pol-miekko. Czosnek obrac, zmiazdzyc i dodac do usmazonych warzyw. Mieso smazyc 5 min. na bardzo rozgrzanym woku lub patelni, dodac sos sojowy i 1/2 szklanki goracej wody wymieszanej z bulionem w proszku i 1 lyzeczka maki ziemniaczanej. Do miesa dodac jarzyny, wymieszac . Makaron ryzowy wrzucic do wrzacej wody i odstawic pod przykryciem na 5 min. Nastepnie odcedzic. Rozgrzac olej i smazyc posolony makaron ok.5 min. Gotowy makaron podac z usmazonym miesem z jarzynami .
Jojo
luna
Uwielbiam chinska kuchnie, no i ...bardzo sie staralam:)
marietta
klick
jaNina
vespera