sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Przysmak z kury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Przysmak z kury

Składniki:

Przysmak z kury

 

Sposób przygotowania:

Przysmak z kury
Mięso ( może to być pierś z kurczaka, udko, skrzydełka) zalać wodą z dodatkiem cebuli oraz soli, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 25 minut. Wykonanie sosu:
Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażamy przez chwilę na maśle, i oprószamy mąka. Zalać śmietanką, zagotować i przyprawić do smaku. Na koniec dodać gotowane mięso z kry. Wymieszać kwaśną śmietanę z posiekanymi ziołami i przed podaniem ułożyć na wierzchu potrawy. Podawać z makaronem. Smacznego!