Sposób przygotowania:
Przysmak z kury
Mięso ( może to być pierś z kurczaka, udko, skrzydełka) zalać wodą z dodatkiem cebuli oraz soli, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 25 minut. Wykonanie sosu:
Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażamy przez chwilę na maśle, i oprószamy mąka. Zalać śmietanką, zagotować i przyprawić do smaku. Na koniec dodać gotowane mięso z kry. Wymieszać kwaśną śmietanę z posiekanymi ziołami i przed podaniem ułożyć na wierzchu potrawy. Podawać z makaronem. Smacznego!
Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażamy przez chwilę na maśle, i oprószamy mąka. Zalać śmietanką, zagotować i przyprawić do smaku. Na koniec dodać gotowane mięso z kry. Wymieszać kwaśną śmietanę z posiekanymi ziołami i przed podaniem ułożyć na wierzchu potrawy. Podawać z makaronem. Smacznego!