Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Przysmak Zorby

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso pokroić na niewielkie kawałki, cebulę drobno posiekać, rozgrzać oliwę na

Przysmak Zorby

Składniki:

Przysmak Zorby

 

  • 1,5 kg wieprzowiny
  • 50 dag fasoli
  • 250 ml soku pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Przysmak Zorby
Mięso pokroić na niewielkie kawałki, cebulę drobno posiekać, rozgrzać oliwę na patelni i smażyć razem aż cebula się zsrumieni. Dolać sok pomidorowy i pod przykryciem dusić 40-50 min. Fasolę zagotować i po 5 min wrzucić do mięsa. Całość podlać szklanką wody i dusić tak długo, aż woda zostanie wchłonieta, a sos będzie gęsty. Posypać zieloną pietruszką i podawać z ryżem.