kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Pstrąg duszony w porach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty i smaczny przepis na pstrąga

Pstrąg duszony w porach

Składniki:

Pstrąg duszony w porach

 

  • 1 kg pstrąga
  • sól, estragon, pietruszka
  • dwie duże pory
  • dwie duże cebule
  • masło

Sposób przygotowania:

Pstrąg duszony w porach

Rybę umyć, pozbawić skrzeli, dokładnie natrzeć solą, oraz posypać przyprawami. Cebulę i pora pokroić w plasterki w poukładać wraz z rybą w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Dodać trzy łyżki masła lub 1/3 szklanki białego wina. Piec w piekarniku 200 °C 15 – 20 min. Potrawę można także przyrządzić w naczyniu żaroodpornym w mikrofalówce.

Przepis udostępniony dzięki uprzejmości Zakładu Hodowli Pstrąga w Zaporze - Mylof.


Tagi:

pstrąg