kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pstrąg faszerowany borowikami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

wykwintne i smaczne danie

Pstrąg faszerowany borowikami

Składniki:

Pstrąg faszerowany borowikami

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany borowikami
Pstrągi oskrobać, umyć, natrzeć wegetą lub przyprawą do ryb i zostawić na jakiś czas w chłodnym miejscu. W międzyczasie grzyby zalać gorącą wodą, żeby wymoczyć. Pokroić cebulę w kostkę, smażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę borowiki i razem usmażyć. Posypać wegetą, pieprzem i dodać łyżkę tartej bułki. Nadziać tym farszem pstrągi i najlepiej zaszyć nicią.Obtoczyć w mące i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.