Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pstrąg faszerowany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pstrąg upieczony w piekarniku faszerowany duszonymi pieczarkami.

Pstrąg faszerowany pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg faszerowany pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany pieczarkami
Pstrągi wypatroszyć, jeśli ktoś woli odciąć ogony i głowy, dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, kucharkiem, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym koprem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie obrać pieczarki, posiekać je, udusić na łyżce oliwy, przyprawić pieprzem i kucharkiem. Uduszonymi pieczarkami wypełnić pstrągi. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, folię wysmarować oliwą. Na folii ułożyć ryby. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć pstrągi. Piec około 30-45 minut w zależności od wielości ryb. Podawać na gorąco.
Pstrąg faszerowany pieczarkami
Pstrągi natrzeć oliwą, kucharkiem, pieprzem i koprem.
Pstrąg faszerowany pieczarkami
Udusić pieczarki i wypełnić nimi pstrągi.
Pstrąg faszerowany pieczarkami
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią i wysmarować oliwą.
Pstrąg faszerowany pieczarkami
Rybę piec przez 30-45 minut w piekarniku.

Tagi:

pstrąg