jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Pstrąg gotowany na parze z Good Food

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatny , aromatyczny , dieteTyczny pstrąg na chrupiącym waflu dekorowany bitą smietaną.

Pstrąg gotowany na parze z Good Food Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg gotowany na parze z Good Food

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 1 nieduży pstrąg
  • 1cebula
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 1 cytryna
  • 2 listki sałaty lodowej ze środka
  • 1/2 szklanki kremówki
  • pieprz biały, sól morska do smaku
  • gałązki kopreku do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pstrąg gotowany na parze z Good Food
Cebule kroimy w piórka. Czyścimy rybę, smarujemy ją oliwą, posypujemy solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Obkładamy cebulą, posypujemy startą skórką z 1/2 cytryny .Odkładamy rybę na 20 minut w chłodne miejsce. Ubijamy śmietankę, dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny.,Parujemy rybę w parowarze ok 25 minut. Za pomocą widelca zdejmujemy skórę i wyjmujemy płaty ryby bez ości.Na waflach na środku układamy listki sałaty na których układamy rybę. Skrapiamy ją sokiem z cytryny i posypujemy odrobiną białego pieprzu. Dekorujemy bitą śmietaną, koperkiem i startą skórką z cytryny.
Pstrąg gotowany na parze z Good Food
Pikantne rybne ciasteczko
Pstrąg gotowany na parze z Good Food
...na waflu ryzowym