olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pstrąg marynowany smażony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pstrąga można podać na wiele sposobów, jednak ja najbardziej lubię pstrąga smażonego na rozgrzanym na patelni oleju.

Pstrąg marynowany smażony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg marynowany smażony

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg marynowany smażony
Pstrąga oczyszczam i kroję na kawałki. Do miski dodaję sok wyciśnięty z cytryny, sok wyciśnięty z limonki i oliwę. Do marynaty dodaję pieprz i całość dokładnie mieszkam. Na koniec dodaje sól i mieszam wszystkie składniki. Każdy z kawałków zanurzam w marynacie na 5 godzin, po czym obtaczam kawałki pstrąga w mące i smażę na rozgrzanym na patelni oleju z obydwu stron do momentu uzyskania rumianej skórki. 
Pstrąg marynowany smażony
Do miski dodaję sok wyciśnięty z cytryny, sok wyciśnięty z limonki i oliwę.
Pstrąg marynowany smażony
Do marynaty dodaję pieprz i całość dokładnie mieszam.

Tagi:

pstrąg