Sposób przygotowania:
pstrąg smażony w zalewie
Pstrąga solimy i pieprzymy. Odstawiamy go na 1 godzinę. Mąkę mieszamy z papryką i obtaczamy w panierce płaty. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 5 min.
Robimy zalewę. Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy sól i cukier. Zalewamy to wrzątkiem. Dodajemy przyprawy. Cebulę kroimy w piórka wrzucamy do zalewy. Przekładamy pstrąga do miski i zalewamy zalewą. Zostawiamy na co najmniej 24 h w lodówce.
Robimy zalewę. Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy sól i cukier. Zalewamy to wrzątkiem. Dodajemy przyprawy. Cebulę kroimy w piórka wrzucamy do zalewy. Przekładamy pstrąga do miski i zalewamy zalewą. Zostawiamy na co najmniej 24 h w lodówce.