Sposób przygotowania:
Pstrąg, mój pierwszy, z ryżem na masełku
RYBA: Rybę oczyszczamy, dokładnie myjemy (zostawiamy głowę i ogon) polewamy z każdej strony sokiem z połowy cytryny, dużo solimy, dodajemy zioła (ja użyłam suszonych). Odstawiamy na pół godziny. Mąkę z bułką tartą mieszamy, obtaczamy w niej rybę i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony (tak aby skórka była chrupiąca:)
RYŻ: Do torebki wrzucamy ryż , pokrojoną w krążki marchewkę, zagotowana wodę (1,5 szkl) mieszamy z łyżką vegety, zalewamy ryż z marchewką, dodajemy 2 łyżki masła.
Gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 10minut.
PODANIE: Ryba idealnie smakuje z cytryną i plasterkiem masełka.
Smacznego!!!!
RYŻ: Do torebki wrzucamy ryż , pokrojoną w krążki marchewkę, zagotowana wodę (1,5 szkl) mieszamy z łyżką vegety, zalewamy ryż z marchewką, dodajemy 2 łyżki masła.
Gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 10minut.
PODANIE: Ryba idealnie smakuje z cytryną i plasterkiem masełka.
Smacznego!!!!
ewala
Henia
Ja też!!!
Sarenka
Jojo
eli_555
Golden
gala
wedith1