maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pstrąg pieczony w piekarniku z warzywam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg to jedna z najlepszych ryb

Pstrąg pieczony w piekarniku  z warzywam

Składniki:

Pstrąg pieczony w piekarniku z warzywam

 

  • 2 pstrągi
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • por
  • 2 łyżki oleju
  • papier do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w piekarniku z warzywam
Aby upiec pstrągi w piekarniku trzeba rybę natrzeć solą , pieprzem i sokiem z cytryny- na zewnątrz i od środka . Do środka włożyć pocięte w paseczki i wymieszane pietruszki i marchewki . Skropić rybę olejem. Ułożyć rybę na papierze do pieczenia i zawinąć w niego .
Piekarnik nagrzać do 180 * C . Wsadzić blachę z rybą i piec ok. 20-30 minut .Podawać z frytkami.

Tagi:

pstrąg