Sposób przygotowania:
Pstrąg pieczony z estragonem
Porcja dla 2 osób
Na jedną porcję:
Energia - 290 kcal
Tłuszcz ogółem - 14g
Cholesterol - 110mg
Na obu bokach ryby wykonaj równoległe, ukośne nacięcia. Z wymienionych składników przygotuj marynatę. Wlej marynatę do miski i obtocz w niej rybę. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw rybę do lodówki na około 2 h. Wstaw rybę do piekarnika nagrzanego do temp. około 180 stopni. Piecz pół godziny.
Na jedną porcję:
Energia - 290 kcal
Tłuszcz ogółem - 14g
Cholesterol - 110mg
Na obu bokach ryby wykonaj równoległe, ukośne nacięcia. Z wymienionych składników przygotuj marynatę. Wlej marynatę do miski i obtocz w niej rybę. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw rybę do lodówki na około 2 h. Wstaw rybę do piekarnika nagrzanego do temp. około 180 stopni. Piecz pół godziny.