szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pstrąg w cytrynie z folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Aromatyczny pstrąg w cytrynie i cebuli z natką pietruszki. Takie ryby goszczą u nas najczęściej i smakują każdemu.

Pstrąg w cytrynie z folii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg w cytrynie z folii

 

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w cytrynie z folii
Pstrąga myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy dokładnie w środku i na zewnątrz pieprzem cytrynowym. Natkę pietruszki myjemy i wkładamy do środka ryb. Ryby (każdą osobno) układamy na folii aluminiowej. Cytrynę kroimy na połówki i jedną połówką skrapiamy ryby. Druga połówkę kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Na rybach układamy plasterki cytryny i kawałki cebuli. Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 25 minut.
Pstrąg w cytrynie z folii
Pstrągi nacieramy dokładnie pieprzem cytrynowym
Pstrąg w cytrynie z folii
Następnie skrapiamy pstrągi połówką cytryny
Pstrąg w cytrynie z folii
Cebule obieramy i kroimy na kawałki takiej wielkości
Pstrąg w cytrynie z folii
Do środka ryby wkładamy natkę pietruszki i

Tagi:

pstrąg