Sposób przygotowania:
Pstrąg w cytrynie z folii
Pstrąga myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy dokładnie w środku i na zewnątrz pieprzem cytrynowym. Natkę pietruszki myjemy i wkładamy do środka ryb. Ryby (każdą osobno) układamy na folii aluminiowej. Cytrynę kroimy na połówki i jedną połówką skrapiamy ryby. Druga połówkę kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Na rybach układamy plasterki cytryny i kawałki cebuli. Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 25 minut.
![Pstrąg w cytrynie z folii Pstrąg w cytrynie z folii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-w-cytrynie-z-folii-268333.jpg)
![Pstrąg w cytrynie z folii Pstrąg w cytrynie z folii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-w-cytrynie-z-folii-268334.jpg)
![Pstrąg w cytrynie z folii Pstrąg w cytrynie z folii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-w-cytrynie-z-folii-268335.jpg)
![Pstrąg w cytrynie z folii Pstrąg w cytrynie z folii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-w-cytrynie-z-folii-268336.jpg)