Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Pstrąg w ziołach 2

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na cudownego pstrąga

Pstrąg w ziołach 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg w ziołach 2

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w ziołach 2
Pstrągi myjemi i patroszymy. Następnie obcinamy głowę i filetujemy. Do rozdrabniacza wkładamy masło, ząbek czosnku, pietruszkę (możemy zostawić 2 gałązki żeby włożyć je potem do środka). Srodek pstrągów przecieramy ręcznikiem papierowym w celu wysuszenia następnie bierzemy odrobinę masła ziołowego i dokładanie nacieramy wnętrze pstrąga. Potem zamykamy pstrąga (jeżeli chcemy możemy włożyć gałązkę pietruszki oraz liście mięty). Posypujemy solą i pieprzem skóre pstrąga. Układamy pstrąga na folii do pieczenia. Zawijamy dokładanie aby roztapiające masło nie wypłynęło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 20 minut.
Pstrąg w ziołach 2
Pstrąga przygotowujemy do konsumpcji i obcinamy głowę
Pstrąg w ziołach 2
Masło czosnek oraz natkę pietruszki wkładamy do rozdrabniacza
Pstrąg w ziołach 2
Masło ziołowe dodajemy do wnętrza pstrąga
Pstrąg w ziołach 2
Rybę posypujemy pieprzem i solą i owijamy w folię

Tagi:

pstrąg