Sposób przygotowania:
Pstrąg w migdałach.
Pstrąga patroszonego oskrobać z łuski,usunąć oskrzela i oczy.
dobrze wypłukać,obsuszyć papierowym ręcznikiem.
Nasolić popieprzyć obłożyć pokrojoną w półksiężyce cebulą całość skropić cytryną.
odstawić na pół godzinki.
Migdały pokroić w kostkę,wsypać na suchą patelnię uprażyć na złoty kolor uważając żeby się nie przypaliły.
Na końcu dodać masełka,będzie do polania ryby.
Zdjąć cebulę z ryby, obtoczyć w mące.
Na patelnię wlać olej,rozgrzać ,gdy tłuszcz jest już gorący,układać ryby i obsmażyć z dwóch stron,pod koniec dodać masło, i dusić na wolnym ogniu jeszcze parę minut.
wyłożyć na półmisek,polać masłem z uprażonymi migdałami.
Zdjęcie dodam 17 kwietnia proszę o cierpliwość.
dobrze wypłukać,obsuszyć papierowym ręcznikiem.
Nasolić popieprzyć obłożyć pokrojoną w półksiężyce cebulą całość skropić cytryną.
odstawić na pół godzinki.
Migdały pokroić w kostkę,wsypać na suchą patelnię uprażyć na złoty kolor uważając żeby się nie przypaliły.
Na końcu dodać masełka,będzie do polania ryby.
Zdjąć cebulę z ryby, obtoczyć w mące.
Na patelnię wlać olej,rozgrzać ,gdy tłuszcz jest już gorący,układać ryby i obsmażyć z dwóch stron,pod koniec dodać masło, i dusić na wolnym ogniu jeszcze parę minut.
wyłożyć na półmisek,polać masłem z uprażonymi migdałami.
Zdjęcie dodam 17 kwietnia proszę o cierpliwość.
andzia67
reniakopp