Sposób przygotowania:
Pstrąg w pomarańczach z nutą chili
Pomarańcze parzymy, czyścimy. 1,5 pomarańczy kroimy w plasterki lub półplasterki, pozostałą połówkę odkładamy.
Pstrągi sprawiamy i oczyszczamy. Rybę w środku i na zewnątrz przyprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą chili, skrapiamy sokiem z odłożonej połówki pomarańczy. Masło łączymy z chili. Do środka ryby wkładamy masło z chili i natkę pietruszki (po pół pęczka na rybę).
Pstrągi układamy na kawałkach folii aluminiowej (każdego osobno), obkładamy pomarańczami, zwijamy folię. Pstrągi wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Pstrągi sprawiamy i oczyszczamy. Rybę w środku i na zewnątrz przyprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą chili, skrapiamy sokiem z odłożonej połówki pomarańczy. Masło łączymy z chili. Do środka ryby wkładamy masło z chili i natkę pietruszki (po pół pęczka na rybę).
Pstrągi układamy na kawałkach folii aluminiowej (każdego osobno), obkładamy pomarańczami, zwijamy folię. Pstrągi wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.