Sposób przygotowania:
pstrag w ziolach
rybe oczyscic, wyciac skrzela, nie obcinac glowy!. Umyc, osuszyc papierowym recznikiem, skropic obficie cytryna od wewnatrz i od zewnatrz. Oproszyc delikatnie sola i pieprzem, natrzec z kazdej strony czosnkiem, przyprawic obficie wyzej podanymi ziolami i ponownie skropic cytryna. Pod przykryciem wstawic na ok. godzine do lodowki. Na szerokiej (tak by weszla cala ryba) i glebokiej patelni rozgrzac taka ilosc oleju, aby ryba zalana byla do polowy ( to po to, aby dobrze sie wysmazyla). Smazymy naturalnie do momentu, gdy mieso stanie sie biale a skorka chrupiaca. Podawac z ziemniaczkami puree, badz frytkami oraz zielona salata. Najlepiej jest, gdy po usmazeniu oblejemy rybke maselkiem czosnkowym i ponownie skropimy cytrynka. Zycze smacznego:)