olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrągi w towarzystwie pomarańczy i cytryn, a następnie natarte masłem z pieprzem i całość podlana winem i zapieczona w piekarniku.

Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem
Pstrągi oczyszczam, opłukuję i osuszam. Pomarańczę i cytryny kroję w plastry, umieszczam je w pstrągach. Posiekany pieprz łączę z masłem i nacieram pstrągi na zewnątrz, następnie układam je w wysmarowanym olejem naczyniu. Pstrągi podlewam winem. Pstrągi piekę w piekarniku nagrzanym do 210C przez około 25 minut.
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem
Pstrągi oczyszczam, opłukuję i osuszam.
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem
Pomarańczę i cytryny kroję w plastry, umieszczam je w pstrągach.

Tagi:

pstrąg