Sposób przygotowania:
Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony
Ryby myjemy w zimnej wodzie, pozbywamy się łusek, odcinamy łby ze skrzelami, jeszcze raz dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło kroimy w grube paski. Czosnek obieramy, płuczemy, suszymy, kroimy na kawałki. Każdą rybę obsypujemy z zewnątrz kolendrą, solą i pieprzem. W środek ryby wsypujemy tymianek, majeranek, wkładamy masło i czosnek. Zamykamy. Układamy w torebce do pieczenia na blasze. Wkładamy do piekarnika, pieczemy 45minut w 180stopniach. Podajemy z ziemniakami.
![Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-czosnkiem-i-ziolami-pieczony-338249.jpg)
![Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-czosnkiem-i-ziolami-pieczony-338250.jpg)
![Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-czosnkiem-i-ziolami-pieczony-338251.jpg)
![Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony Pstrąg z czosnkiem i ziołami pieczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-czosnkiem-i-ziolami-pieczony-338252.jpg)