eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Pstrąg z grilla Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie zawsze z grilla musi być kiełbasa czy mięso.Polecam też ryby,na przykład pstrąga.

Pstrąg z grilla Eli

Składniki:

Pstrąg z grilla Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla Eli
Pstrągi umyć i osuszyć papierowyn ręcznikiem.Wymieszać razem:olej,przyprawę do ryb,zioła prowansalskie,sok z cytryny i pieprz .Pstrągi ponacinać z obu stron,posmarować marynatą z wierzchu i wewnątrz i włożyć do lodówki na całą noc. Po wyjęciu z lodówki każdego pstrąga położyć na folii aluminiowej (strona błyszcząca do wewnątrz),do środka ryb włożyć po dwa plasterki cytryny kawałek masła, gałązkę koperku i szczelnie zawinąć. Piec na gorącym grillu po około 15 minut z każdej strony. Smacznego!