iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z masłem cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pstrąg smaczna ryba już chyba dostępna wszędzie . Mięsko delikatne , smaczne . Ryba szybka w przygotowaniu. Ja najbardziej lubię taka z piekarnika , pieca. Dziś z masełkiem cytrynowym podana z opiekanymi ziemniakami w mundurkach i surówką .

Pstrąg z masłem cytrynowym

Składniki:

Pstrąg z masłem cytrynowym

 

  • 2 pstrągi

 

 

 

 

 

  • sól gruboziarnista

Sposób przygotowania:

Pstrąg z masłem cytrynowym
Pstrąga myjemy osuszamy . Nacinamy po środku. Solimy rybę w środku. Masło ucieramy dodajemy sok z połowy cytryny , formujemy walec owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrożenia. Twarde masło kroimy w plasterki i jeden kawałek wkładamy do brzucha pstrąga wraz z plasterkiem cytryny. Dwa plasterki masła wkładamy w nacięcie . Ziemniaki myjemy porządnie kroimy na cztery i wkładamy na blaszkę . Na drugą blaszkę wkładamy pstrągi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 15 min. Serwujemy z surówką i ziemniakami posypanymi gruba solą . 

Tagi:

pstrąg