Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pstrąg z nektarynkową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo lubię ryby w połączeniu z owocowymi smakami .

Pstrąg z nektarynkową nutą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z nektarynkową nutą

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z nektarynkową nutą
Filet pstrąga skropić sokiem z cytryny i odłożyć na 10 minut. Osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Posolić i posypać mielonym pieprzem. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć filet na rumiano najpierw od strony bez skóry- potem przewrócić i dosmażyć . Umyta nektarynkę przekroić na pół - usunąć pestkę i połowę pokroić w cienkie plasterki. Drugą połówkę wycisnąć na smażąca się rybę w ostatnim momencie tak by sok natychmiast się karmelizował na rybie. Sałatę umyć i osuszyć. Wymieszać 2 łyżki oleju z sokiem z cytryny , szczyptą cukru, soli i pieprzu- dołożyć otarte listki tymianku. Podawać układając filet na warstwie sałaty z kawałkami nektarynki obok.
Pstrąg z nektarynkową nutą
Skropiony cytryną filet zostawić na 10 minut
Pstrąg z nektarynkową nutą
Osuszony filet posolić -posypac pieprzem i oprószyc maką
Pstrąg z nektarynkową nutą
Nektarynkę umyc -usunąć pestkę i pokroic na plasterki
Pstrąg z nektarynkową nutą
Usmażyc na rumiano na oleju filet z pstraga