Sposób przygotowania:
Pstrąg z nektarynkową nutą
Filet pstrąga skropić sokiem z cytryny i odłożyć na 10 minut. Osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Posolić i posypać mielonym pieprzem. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć filet na rumiano najpierw od strony bez skóry- potem przewrócić i dosmażyć . Umyta nektarynkę przekroić na pół - usunąć pestkę i połowę pokroić w cienkie plasterki. Drugą połówkę wycisnąć na smażąca się rybę w ostatnim momencie tak by sok natychmiast się karmelizował na rybie. Sałatę umyć i osuszyć. Wymieszać 2 łyżki oleju z sokiem z cytryny , szczyptą cukru, soli i pieprzu- dołożyć otarte listki tymianku. Podawać układając filet na warstwie sałaty z kawałkami nektarynki obok.