LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Pstrąg z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomity pstrąg na cudowną kolacje

Pstrąg z pieczarkami

Składniki:

Pstrąg z pieczarkami

 

  • 1łyżeczka przypraw (mix warzywny w opakowaniu)
  • 2 pstrągi
  • 300 g pieczarek
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka posiekana pietruszki

Sposób przygotowania:

Pstrąg z pieczarkami
Zaczynamy od pstrąga którego trzeba dokładnie wyczyścić ,następnie obieramy cytrynę i skrapiamy pstrąga ze sokiem od cytryny i posypujemy dokładnie całego pstrąga posypką przypraw warzywnych np. vegeta itp. posypywać na całości ale delikatnie i nie za grubo a na koniec sypiemy pietruszką i zawijamy rybę w folie aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku na około 30 minut ,Tym czasem możemy oczyścić obrać pieczarki pokroić w kostki u usmażyć na roztopionym maśle doprawić solą i pieprzem po upieczeniu wyciagamy pstrągi odwijamy folie i obkładamy pieczarkami na gorąco