jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dietetyczny pstrąg na surówce z fenkuła i jabłka, na waflu Good Food.

Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 1 nieduży pstrąg
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 czerwone jabłko
  • 1 nieduży fenkuł (koper włoski)
  • pieprz biały, sól morska do smaku

Sposób przygotowania:

Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food
Cebule kroimy w plasterki. Czyścimy rybę, smarujemy ją oliwą, posypujemy solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Obkładamy rybę cebulą . Zawijamy rybę w folię aluminiową odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut po czym pieczemy ją w piekarniku ok 25 minut. Jabłko i fenkuła kroimy w cieniutkie plasterki na tarce do ogórków. Z miodu, soku z połówki cytryny, oliwy , szczypty soli i szczypty pieprzu mieszamy sos, którym polewamy jabłko i fenkuła - mieszamy. Z upieczonej ryby zdejmujemy skórę i wyjmujemy płaty ryby bez ości.Na waflach na środku układamy surówkę na której układamy rybę. Dekorujemy pióropuszami kopru włoskiego.
Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food
na zdrowej surówce
Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food
a więc ryba i warzywa .
Pstrąg z piekarnika na waflu Good Food
Na zdrowie!