Sposób przygotowania:
Pstrąg z piekarnika natką pietruszki
Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny. Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.
zbysiowa
Pyza
Konczi
ja wolę wyczyścić z łusek :)
wygląda pysznie !
szpileczka
Wiem, że nie jest to konieczne, ja jednak wole usunąć łuski.
Pyza
edytaha
Ja nie wiedziałam i zawsze skrobałam łuski. Dziękuję Pyzo za ciekawostkę :)
Pyza
zbysiowa
O, a tego to nie wiedziałam, zapamiętam:)
-Natka-
Ja również nie wiedziałam, że łuski pod wpływem temperatury się rozpuszczają. Mimo wszystko zawsze je zeskrobywałam, bo są dla mnie mało apetyczne.
Przepis super!