Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pstrągi w migdałach Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pstrągi umyć, wypatroszyć oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na ok. 30 min. Pstrągi obtoczyć w migdałach, wymieszanych z mąką.

Pstrągi w migdałach Triss

Składniki:

Pstrągi w migdałach Triss

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrągi w migdałach Triss
Pstrągi umyć, wypatroszyć pozostawiając głowę, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na ok. 30 min. Pstrągi obtoczyć w migdałach, wymieszanych z mąką. Sporą ilość oleju rozgrzać na patelni. Ułożyć pstrągi i smażyć do 10 minut z każdej strony. Posypać posiekaną natką i podać z cząstką cytryny.

Tagi:

pstrąg